fellow rocker

bosan

aku rasa dah cukup,hati aku terbunuh beberapa kali untuk tahun ini. dan aku rasa cukup untuk aku rasa sabar sepanjang tahun ini. maka,aku redha. aku dah rasa blog aku dah berhabuk. tiada update yang sesuai untuk meluahkan rasa terpendam. dan aku tak rasa laman sosial adalah tempat yang sungguh tepat untuk menceritakan 100% rasa dari diri sendiri. ya,mungkin ada yang menulis, ini blog aku,sukahati aku lah nak tulis,kau nak sebok apasal; tapi mereka kurang sedar bila semua benda yang mereka tulis akan membuka pekung diri sendiri. Hidup dah macam tak ada privasi.

tak semua benda kita boleh nak tulis dalam laman sosial.

Aku nak kena belajar erti bersyukur sebab aku dah tak tahu,kenapa aku perlu bersyukur dalam semua benda sekarang ni. aku nak kena belajar erti kesusahan,sebab aku dah tak faham,apa yang di namakan kesusahan sekarang ni. atau aku nak kena belajar erti setia sekali lagi? kerana aku tak faham apa yang orang maksud kan dengan setia. setia menunggu pada yang mengetepikan? setia menunggu pada yang tak akan? setia menunggu walau berkali-kali di curang-kan? atau setia menunggu sampai tak pandai nak jaga hati sendiri? aku kena belajar penolakan dengan baik,aku kena belajar mengatakan tidak daripada mengatakan ya,aku kena belajar perkataan cukup,daripada perkataan tak apa,saya maafkan. aku dah bosan nak kena maafkan orang,aku dah bosan untuk menjadi seorang yang bila orang minta maaf,maaf kan dan lupa-kan.

dan aku rasa tema paling sesuai untuk entry aku ialah,GET LOST.

No comments: