fellow rocker

get over the broken heart

sometime mesti ada yang sanggup bunuh diri bila dah break kan. it seriously fucking stupid thing you will regret kalau tak mati-mati lagi. HAHA. so how do i reveal my broken heart if i do? nohh,this is not a tips,not a tutorial just like orang yang suka buat before,tapi this is from heart. tujuan? untuk mengingatkan diri sendiri broken heart tu bukan la penghujung kehidupan,still ada parent dan kawan-kawan yang sayang. HEHE. so,what do i do if im hav ing my broken heart?

-- Convince myself that the EX not the only person I can be happy with. There are still many others who are better suited without having to hurt me like him.
-- Give a breath for myself. Today,i give a dispensation to cry if myself wanna cry,lock myself in my room without combing my hair,do what ever i want to do. But remember,limit maximum of 24 hours. The next day,i'll be okay.
-- Say the magic incantation to myself when im wake up. and it just like,"I do not need a man like him or Hes not worth for me to love",this is one of my self-potent therapy. boleh bahhh you all try if having broken heart.
-- Eattttt too much. sakit hati,aku tukar kan kepada makanan. kunyah kunyah selagi mampu! just imagine the food is just like my EX,sebab i dont ever pernah sampai tangan dekat mana-mana ex. Mana-mana? EX? haha. im just having a little of ex. tak sampai 3 orang pun. HAHA.
-- simpan semua barang di dalam kotak. taknak tengok benda-benda yang pernah menjadi pemberian atau just give back everything.
-- calm myself. kalau dirumah,i go menyibukkan diri,kalau di hostel ni,i think,i go tengok sungai melaka kat belakang hostel ni. HIHI.
-- the most important thing i will always told myself is, HE DOESNT DESERVE EVER ONE OF MY TEARS ANYMORE,and bak kata orang tua,sekali kecewa bukan selama nya derita.

dan benda yang paling kerap aku akan laku-kan adalah Doa. sebab aku tahu,Dia sentiasa ada bersama aku walau sedih atau gembira sekali pun. Ini dah cukup membuatkan aku tenang dan menjauhkan aku dari segala fikiran negatif yang boleh membawa diri untuk bunuh diri,atau terjun bangunan? *macam trend dah terjun bangunan kalau putus cinta atau ada masalah,atau pun gantung diri,tak tak pun ambil beberapa pil,lepastu makan, dan minum bersama air bergas,atau pun macam yang terbaru,minum air sabun? HAHA,sungguh kurang beriman. apa-apa pun,talk to myself,this is not the end of life,this is beginning of life.

p/s : tapi kalau lah benda ni senang di buat kan bahagia,kalau setakat kata-kata sangat tak bererti. haihh

6 comments:

Nia Kmj said...

smpai skg xmampu nak lpekn.... da 2 bln berlalu.... i leave him tp tetap sygkn dy... na lpe kn dy.... thx 4 da tips.. I LIKE!! :D

Vesella Letcheva said...

hehe,takpe. cuma masa yang menentukan semua ni. ;) nanti2 lama2 dapat lah lupa-kan,mcm u lupa-kan ex u yang dulu2. hee

Nia Kmj said...

hmm... ex dlu xsme..haha.. y tu xamk kisah pn.. zmn skola2 pnye kisah xsme dgn skg :D
anyway,,, ur tips help me a lot :D

Vesella Letcheva said...

hihi,takpe huoney. just keep trying on forgeting,i sendiri pun masih tak boleh melupa kalau just berap minggu berapa bulan. lagi tipu kalau dapat lupakan satu hari. HIHI. apa apa pun,love ourself first. xD tapi kalau lah semua semudah kata-kata kan senang. hehe

Nia Kmj said...

yup2... syg diri dlu bru syg org lain :) hopefully lps ni dpt org y btl2 d cptakn utk nia :)

Vesella Letcheva said...

hihi,yalorhhh. kita mesti akan berjumpa dengan orang yang salah sebelum berjumpa dengan orang betul,but make sure,no body perfect. love is not totally finding someone perfect,tapi it just menerima baik buruk seseorang,that love mean by and it will make him be so perfect bila dapat terima baik buruk. :)